catalunya
Jordi Turull al Parlament.
Jordi Turull al Parlament.
|
Fuente
:
ACN

Llarena cita Turull, Forcadell, Romeva, Rull, Bassa i Rovira divendres al Suprem per estudiar si els envia a presó

La decisió del jutge instructor del Suprem podria complicar la hipotètica investidura del candidat a president de la Generalitat

0
Mié, 21 Mar 2018

El jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat divendres 23 de març al matí als consellers destituïts Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Romeva, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per estudiar si els envia a la presó. Tots ells són actualment diputats i estan en llibertat provisional després de pagar les respectives fiances.

El jutge, en canvi, no cita d'altres consellers destituïts que també estan dins la mateixa causa –com Carles Mundó i Meritxell Borràs- però que no són diputats aquesta legislatura. Durant la vista, la Fiscalia i l'acusació popular (exercida pel partit ultradretà de Vox) podran demanar al jutge que decreti presó provisional. Aquesta citació del jutge instructor podria complicar la investidura de Jordi Turull, si es concreta que és el nou candidat després de la renúncia de Jordi Sànchez.

La citació es produeix el mateix dia en què Llarena comunicarà als 27 investigats a la causa del Suprem les interlocutòries de processament. És a dir, informarà a qui processa i per quins delictes els envia a judici. Multimedia