catalunya
Un jove amb síndrome de Down balla durant una sessió de Discjòquei en la festa celebrada a la Plaça Universitat amb motiu del Dia Mundial de les persones amb Discapacitat Intel·lectual
|
Fuente
:
ACN

El desconeixement de la síndrome de Down, el principal escull per una plena integració social

Down Catalunya alerta que s'estan perpetuant ''estereotips no reals'' que acaben dificultat la seva inclusió

1
Mié, 21 Mar 2018

Tot i els casos d'èxit d'integració laboral que han fet evolucionar molt positivament la inserció de les persones amb síndrome de Down, la plena integració social encara no és real a Catalunya. 
En el Dia Mundial de la Síndrome de Down, la coordinadora Down Catalunya denuncia que el desconeixement general representa una barrera per garantir la plena inclusió d'aquestes persones. La presidenta de l'entitat, Pilar Sanjuán, ha afirmat que aquest desconeixement perpetua ''estereotips que no són reals'' i per això, anima a ''conèixer en primera persona'' les característiques del col·lectiu i evitar caure en la sobreprotecció.
Per Sanjuán, quan neix un nen amb síndrome de Down se li ofereixen moltes possibilitats d'estimulació, projectes d'acollida o programes per avançar, però en canvi, sembla ''que no se'l deixa arribar a l'edat adulta'' perquè s'evita que tinguin responsabilitats, per exemple. 
La presidenta de Down Catalunya creu que aquests falsos estereotips es perpetuen pel desconeixement general de les possibilitats d'autonomia que tenen aquestes persones, un fet que han comprovat a través d'una campanya on han preguntat a la gent del carrer algunes qüestions com si les persones amb síndrome de Down poden comprar alcohol, contractar una hipoteca o marxar de viatge. Sanjuán detalla que la majoria dels enquestats no sabien què respondre, i lamenta que aquest fet condicioni el seu desenvolupament al llarg de la vida. 
Educació, treball i vellesa
També reclama a les institucions que despleguin la plena educació inclusiva, ja que considera cabdal que els infants estiguin en contacte amb persones amb síndrome de Down, per poder-los conèixer i viure-ho amb normalitat. 
A nivell d'inserció laboral, Sanjuán reconeix que els darrers anys s'han fet grans avenços i que fins i tot empreses que no en tindrien l'obligació, aposten per contractes a persones amb síndrome de Down pels grans casos d'èxit que s'estan donant. Tot i això, creu que l'administració ha de ser ''el model'' davant la resta de la societat en aquesta matèria i contractar més persones d'aquesta condició per normalitzar la situació. 
Un dels reptes amb què s'enfronten les entitats és l'arribada de les primeres generacions amb la síndrome que superaran els 60 anys, gràcies als avenços en salut. Es tem però, que el 80% d'aquest col·lectiu arribi a la tercera edat amb Alzheimer i per això s'ha començat a treballar la prevenció per aconseguir envellir amb les millors condicions possibles. 
Dia mundial
El desembre de 2011, l'Assemblea General  de Nacions Unides va designar el 21 de març Dia Mundial del Síndrome de Down. Segons explica la organització, el Síndrome de Down és una combinació cromosòmica natural que sempre ha format part de la condició humana, existeix en totes les regions del món i habitualment té efectes variables en les formes d'aprenentatge, les característiques físiques o la salut. L'accés adequat a l'atenció de la salut, als programes d'intervenció precoç i a l'ensenyament inclusiu, així com la investigació adequada, són vitals per al creixement i el desenvolupament de la persona.


Noticias relacionadas
Multimedia