catalunya
Pavelló de fruites i verdures de Marcabarna.
Pavelló de fruites i verdures de Marcabarna.
|
Fuente
:
ACN

Mercabarna ofereix cursos gratuïts per a joves aturats

El gran mercat dels majoristes arriba al Saló de l’Ocupació oferint tallers pràctics per fer un tast de les diverses professions

Mar, 13 Mar 2018

Mercabarna participarà al Saló de l’Ocupació, que organitza l’Ajuntament de Barcelona del 14 al 16 de març, al recinte firal de Montjuïc, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva oferta formativa especialitzada en l’àmbit agroalimentari i mostrar-se com una opció atractiva per a als joves que busquen alternatives per accedir al mercat laboral.

Formació gratuïta

A l’estand de Mercabarna, els joves d’entre 16 i 35 anys trobaran informació sobre diversos cursos de peixateria, carnisseria, floristeria, manipulació d’aliments o conducció de carretons, entre d’altres.

La majoria d’aquests cursos estan subvencionats al 100% i, per tant, són gratuïts per als joves en situació d’atur. Tots aquests estudis inclouen pràctiques formatives en empreses del polígon alimentari.

Segons Agustí Colom, regidor de Comerç i Mercats i president de Mercabarna, “aquests cursos són una bona sortida laboral per a joves, ja que en pocs mesos aprenen un ofici i poden convertir-se en professionals del sector de l’alimentació. L’any passat, gairebé 300 persones en situació d’atur van formar-se a Mercabarna i 2 de cada 3 van trobar feina en acabar els estudis”.

Tallers al Saló

Per a aquells més indecisos, o que vulguin fer un tast d’una professió concreta abans de formar-se i dedicar-s’hi, Mercabarna ha preparat tallers pràctics. Al Saló de l’Ocupació se’n durà a terme un de floristeria, divendres 16 de març a les 12:00h.

L’objectiu és mostrar les peculiaritats d’una professió concreta als joves per captar-ne l’interès. En el decurs de l’any, es programaran diverses càpsules formatives d’aquest estil a Mercabarna, perquè els joves puguin conèixer, de primera mà, com seria el seu dia a dia si treballessin com a carnissers, xarcuters, peixaters o floristes.Multimedia